Facebook
Google+

Bőrülés kárpitozás

Nem mindegy min ül nap, mint nap

Autója vagy motorja bőrülése már igencsak kiérdemelte a „kiült” jelzőt? Többet ül ugyanis rajtuk, mint az otthoni kanapéján? Akár munkájából kifolyólag, akár azért, mert a vezetés szerelmese, de gyakorta használja gépjárműjét; akkor vagy tapasztalta, vagy tapasztalni fogja a kopott vagy kiszakadt bőrülés esztétikai és kényelmi „problémáit”. Esetleg az elhasználódott rugók vagy a szakadt szivacs „áldásos hatását”. 

Tudta, hogy az állandó vezetés közben jelentkező derékfájás is az elhasználódott bőrülése hozadéka lehet? Van rá megoldás: a bőrülés kárpitozás!

Nem mindegy min ülünk autónkban sem. Azon a helyen, ahol napunk nagy részét töltjük. Vele járunk dolgozni, vele visszük a gyerekeket az edzésre, az iskolába, vagy éppen vele megyünk nyaralni a tikkasztó hőségben. Ezért fontos, hogy kényelemben érezzük magunkat, de esztétikailag is jól mutasson az ülés; ezért sokan válasszák a bőrülést, mint kárpitozási megoldást autójukba vagy akár motorjukra.

Bőrülés elhanyagolva

Milyen következményekkel járhat, ha elhanyagolja bőrülését? Akár a bőrtisztítás akár a felületi ápolás elmaradása néhány év alatt (száraz levegő, párás levegő) a bőrhuzat kirepedezését, elöregedését hozza magával. Majd idővel kiszakad.

Autóülés és motorülés bőrből – Törődést igényel

Egy autó vagy motor kárpitja illetve kárpitozott felületei (műszerfal, dudagomb stb.) sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint saját bőrkanapéja a nappalijában. Hiszen nem csak mechanikai hatásokkal kell szembenézniük, jóval több időt is „ül” rajtuk, vagy használja őket, mint néhány óra tv-nézés vagy sziesztázás során a kanapét. Ráadásul a hőhatások sem kímélik őket. A hőmérsékletingadozások, a szúró napsütés, az autóban való cigizés, vagy a gépjárművel szállított házi kedvenc tappancsai is esküdt ellenségeik.

És habár a bőr jóval minőségibb és értékállóbb kárpitozási anyag, kevesen figyelnek oda a törődésére. A bőr nem öntisztító. Rendszeres ápolást, tisztítást és karbantartást igényel; különösen, ha kopott, sérült bőrhuzatról van szó. Elhanyagolásuk nem csak esztétikai és kényelmi hátrányokkal járhat, de egészségügyileg is negatív hatással lehet Önre nézve.

Mit tegyen, ha kopott, sérült bőrülés tulajdonosa?

A bőrülés állapotának felmérését bízza ránk! A kopott illetve sérült bőrkárpit állapotától függően javasolni fogjuk a teljes újrabőrözést, részleges javítást, esetleg bőrfestést, a bőrülés kárpitozást.

Bőrülés kárpitozás és ülésfűtés 2 in 1

Bőrülés kárpitozás esetében fontos kényelmi elem az ülésfűtés. Autó vásárlása esetében vannak olyan elemek, melyeket technikai okokból mindenképp együtt rendelendőek. A bőrkárpit és az ülésfűtés azonban nem ilyen. És előfordul, hogy e nélkül árulják őket.

Miért rossz a bőrülés ülésfűtés nélkül?

A bőrülés fűtés és szellőzés nélkül olyan, mint télen a fűtetlen Bkv-busz; inkább állásra, mint ülésre sarkall. Nyáron viszont a rövidnadrágban való vezetés bőrünk épségét veszélyeztetheti.

Nem kapott gyári ülésfűtést, lehet pótolni később?

Szinte minden autóba lehet ülésfűtést szerelni. Tehát olyan autótulajdonosok is élvezhetik az ülésfűtés hatását, akinek az autó vásárlásakor még nem adatott meg extraként. A bőrülés kárpitozása mellett az ülésfűtés beszerelése is munkánk része. A szerelést szakműhelyben autókárpitos gyakorlatára célszerű bízni!

Miből áll az ülésfűtés beszerelése?

Egy autókárpitos szakszerűen kiszereli az üléseket, leszedni a kárpitot; majd stabilan, beszereli a fűtőlapot és visszahelyezi a kárpitot. Elektromosan beköti azt. Az általunk forgalmazott és beszerelt ülésfűtések carbon fűtőszála nem törik, rugalmas tulajdonságuknak köszönhetően, így meghibásodástól nem kell tartania.

Bőrülés kárpitozása autókárpitosnál

Mitől más egy autóülés kárpitozása, vagy bőrülés áthúzása egy szimpla bőrkanapé kárpitozásától?

Az autók, motorok, vagy akár a hajók esetében a kárpitos munkák, nehezebbek, és jóval precízebb munkavégzést és nagyobb odafigyelést igényelnek.

 • Míg a bútoroknál vannak olyan részek, melyek nincsenek annyira szeme előtt, és nagyobb a munkafelület is, gépjárművek esetében minden szem előtt van.
 • Kisebb felületek és jóval bonyolultabb szerkezetek valamint az illesztések kivitelezése nagy tudást igényel. Persze a szerkezet is jóval bonyolultabb, mint az egyszerű bútorok esetében.
 • Nem csak a bőrülés kárpitozását végzi el az autókárpitos, de a szivacsok, rugók esetleges hibáit is megjavítja.
 • Az új gyártású autókban bonyolult elektronikai rendszerek vannak, a munka jóval nehezebb. Nem érdemes otthoni megoldásokkal próbálkozni!

A bőrülések kárpitozása valamint egyéb felületek (dudagomb, műszerfal, kormány) bőrhuzattal való megjelenése egészen más külsőt kölcsönözhet autójának. A bőrülés kárpitozás és javítás elvégeztetése motorok esetében is fontos, hiszen egy „elült” motorülés kényelmetlen utazást tud biztosítani az Ön számára!

Az autók kárpitozásánál nem csak a bőrülés kárpitozásra jelent aprólékos és nagy odafigyelést igénylő munkafolyamatokat, hanem egyéb részek, mint tetőkárpit, műszerfal, kormány stb. kárpitozása is szakértelmet kíván.

Bőrülés kárpitozás motoroknál

Egy motor bőrülés kárpitja még nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint akár egy autó belsejének bőrkárpitja. Habár vezetés közben nem cigarettázunk, és házi kedvencünk sem utazik rajta, a hőmérsékleti ingadozásoknak jóval nagyobb mértékben ki van téve, hiszen az eső, a hó, a hideg-meleg, szúró napsugarak, ónos eső, szennyeződések és számtalan környezeti hatás éri nap, mint nap.

 

Gondoljon a kétkerekűjére is, ha bőrülés kárpitozásban gondolkodik!

Kapcsolat

Tóth Imre, Kárpitos | Telefon: 06-30 9218-349 | Cím: 1157 Budapest, Erdőkerülő utca 7.
 •  

   

  06 / 30-921-8349

   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.